Uncategorized @bg

UX и UX дизайни

UX се отнася до потребителското изживяване. Потребителският опит е свързан с това как се чувства потребителят, когато взаимодейства с даден продукт или услуга. Той се отнася по-скоро до лекотата на взаимодействие и цялостната използваемост на продукта, отколкото до това, което е физически видимо.

Потребителски интерфейс означава потребителски интерфейс, който се отнася конкретно до екраните, бутоните и други визуални и интерактивни функции, които хората използват за взаимодействие с цифрови продукти, като уебсайтове и приложения.

UX дизайнът е внимателно планиране и създаване на потребителското изживяване и всичко, свързано с него. Дизайнът на UX се фокусира върху създаването на продукт или услуга, които решават конкретен проблем на потребителя, и гарантира, че предложеното решение е лесно и приятно за използване.

Дизайнът на потребителския интерфейс е процес на проектиране на външния вид и поведението на цифровия интерфейс, който включва всички визуални и интерактивни функции на уебсайта, софтуера или приложението – от цветовете и типографията до бутоните, функциите за превъртане и анимациите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *